princemob.ro

Ești nou antreprenor? Afla de ce mobila SH este o buna varianta în cazul start-up-urilor

Demult așteptai să faci marele pas, de la angajat la antreprenor! În primul rând, felicitări, nu mulți sunt cei care au curajul să facă această schimbare în cariera lor! Însă nici nu trebuie să te îmbeți cu apă rece. Să îți deschizi firma este cel mai ușor lucru din viața de antreprenor, ce e mai greu abia acum o să înceapă.

Primii pași ca antreprenor nu sunt, mai niciodată, ușori. Mai ales că trebuie să iei decizii care necesită atenție și discernământ, dar pe care trebuie să le mai pui și în practică. Ca antreprenor trebuie să dai dovadă de curaj nebun, pasiune pentru ceea ce faci, viziune și pragmatism. Când ai aceste caracteristici, șansele ca business-ul tău să devină unul de succes cresc văzând cu ochii.

Business-ul pe care ți-l construiești încet și sigur trebuie să fie și o reflecție a resurselor pe care le ai disponibile, a priorităților, dar și a capacității tale de adaptare la mediu. Înainte de toate, nu uita că trebuie să îți faci un birou, la care să inviți clienții și partenerii de business.

Acestea fiind datele problemei, o discuție despre mobilierul de birou se impune. Nu uita că spațiul în care lucrezi, atmosfera pe care o creezi pentru echipa ta și imaginea pe care o proiectezi către clienți pot avea un impact semnificativ asupra culturii organizației și asupra succesului în afaceri.

Dar cum majoritatea business-urilor se bazează pe online vine și întrebarea firească: ”De ce ar conta mobilierul?” Simplu: pentru că spațiul fizic, chiar și în era digitală, încă este important. Mediul în care antreprenorul și echipa își petrec ore în șir, generează idei, poartă discuții și se iau decizii se transformă, practic, în a doua casă.

De asemenea, un spațiu de lucru bine gândit sporește productivitatea echipei, creează un mediu prielnic creativității și chiar favorizează colaborarea între membrii. Iar toate acestea contribuie la succesului afacerii nou-lansate.

La început, bugetul este limitat, dar orice antreprenor vrea să echilibreze dorința de a crea un spațiu confortabil cu nevoia de a fi atent la buget? Le poate obține pe amândouă? Noi suntem de părere că da, câtă vreme alege mobilier de birou SH.

Cum transformi dorința în realitate?

Sunt câteva modalități prin care visul de a crea un spațiu de lucru elegant și confortabil, la buget redus, poate deveni realitate.

Totul începe cu optimizarea bugetului

Așa cum menționam anterior, în primele etape ale unei afaceri capitalul este, deseori, limitat. Cu toate acestea, pentru a avea un mediu de lucru funcțional, confortabil și estetic, atât pentru tine, cât și pentru echipa ta, ai nevoie de mobilă de calitate. Comparativ cu cea nouă, mobilierul de birou SH îți oferă un raport calitate-preț mult mai avantajos.

Oricine a cumpărat vreodată un bun nou, fie că este vorba de o mașină sau un laptop, știe că valoarea acestuia scade rapid odată cu trecerea timpului. Regula este valabile și pentru mobilier de birou – mobila nouă, imediat ce este cumpărată și folosită, își pierde cam ⅓ din valoare. În schimb, mobilierul SH de birou, având deja un preț redus față de valoarea inițială, îți asigură un raport cost-eficiență pe termen lung.

Mai mult, magazinele cu mobilă de birou second hand au o largă varietate de produse, care corespund exigențelor legate de stiluri, epoci și calități. Grație acestui lucru, orice start-up-urilor îți permite să aleagă piesele de mobilier care se potrivesc cu identitatea și cultura lor, fără a compromite calitatea sau a depăși bugetul.

Nu în ultimul rând, tinerii antreprenorii aleg mobilierul de birou SH pentru că își doresc o mai mare flexibilitate financiară. Cu cât suma alocată pentru mobilierul de birou este mai mare, cu atât presupune mobilizarea de resurse financiare care ar putea fi folosite în alte direcții, cum ar fi tehnologie, inovare sau extindere.

Mizezi pe sustenabilitate

Odată cu creșterea consumului, resursele noastre devin tot mai limitate. Din acest motiv, decizia de a cumpăra mobilă SH poate fi și un pas în direcția responsabilității ecologice. Practic, achiziționând mobilă de birou SH contribui la reducerea cererii de mobilă nou creată și, implicit, la conservarea resurselor naturale.

Principiul reutilizării nu doar că te ajută să economisești bani, dar contribui activ și la economia circulară, reducând nevoia de a produce mai multe bunuri.

Fabricarea mobilierului de birou nou presupune tăierea arborilor și procesarea lemnului, la care se adaugă transportul produsului pe distanțe lungi și ambalarea, deci impactul asupra mediului este semnificativ. La polul opus, mobila SH își începe “a doua viață” fără a necesita resurse suplimentare pentru producție.

Consumatorii de astăzi sunt tot mai selectivi în ceea ce privește alegerea brandurilor cu care interacționează. Astfel, caută companii care împărtășesc aceleași valori și care se angajează activ în protejarea mediului. Când aleg mobilierul de birou second hand, start-up-urile transmit un mesaj puternic către public, de responsabilitate față de natură.

Îți dorești mai multă flexibilitate

Sursa foto.

În orice business nou-lansat, flexibilitatea și capacitatea de a te adapta la provocări sunt esențiale. Dincolo de adaptabilitatea operațională trebuie să ai și flexibilitatea de a-ți personaliza și adapta spațiul de lucru pentru a reflecta cultura, valorile și misiunea afacerii tale. Iar mobilierul de birou SH te poate ajuta în acest sens.

Cum la început nevoile organizației pot fluctua, s-ar putea să ai nevoie de mai mult spațiu pentru colaborare, apoi să-ți dorești un mediu intim sau spații destinate brainstorming-ului. Mobila SH îți permite să experimentezi permanent și să-ți rearanjezi spațiul de lucru cu o investiție minimă.

Fie că alegi o masă de conferință vintage, un fotoliu clasic sau rafturi industriale, fiecare piesă adăugată transmite ceva despre personalitatea și viziunea afacerii tale. Această capacitate de a “reinventa” mobilierul adaugă un alt nivel de flexibilitate și permite crearea unui spațiu cu adevărat unic.

Te interesează calitatea și durabilitatea

Sursa foto.

Mobilierul fabricat în trecut era proiectat să dureze în timp, spre deosebire de piesele de mobilier moderne, produse în masă. Pentru că în afaceri fiecare decizie trebuie să fie focusată pe termen lung, calitatea și durabilitatea sunt factori care pot contribui semnificativ la succesul companiei tale.

Deși la prima vedere mobila second-hand (SH) poate fi percepută ca fiind “veche” sau “uzată”, realitatea demonstrează că multe dintre aceste piese au calitate superioară și o durată de viață mai lungă decât opțiunile existente pe piață.

Producătorii de odinioară se concentrau pe crearea de produse rezistente, pe care le creau folosindu-se de materiale de calitate și tehnici tradiționale de fabricație. Din acest motiv majoritatea pieselor de mobilier second hand sunt construite din lemn masiv, metal robust sau alte materiale durabile, comparativ cu materialele actuale, compozite sau mai puțin rezistente.

O altă caracteristică importantă a mobilei SH este că a “trecut testul timpului” cu brio. Dacă un birou, spre exemplu, a rezistat ani de zile și încă se află într-o stare bună, ai tras lozul norocos. În ceea ce privește actualitatea, mobilierul nou, în special variantele accesibile, nu au aceeași durabilitate sau rezistență la uzură pe termen lung.

O altă caracteristică cheie a mobilierului de birou SH este capacitatea de a fi restaurată. Datorită calității, multe dintre piesele de birou pot fi retapitate, repictate sau recondiționate pentru a-și recăpăta strălucirea originală. Astfel nu doar prelungești durata de viață a mobilei, dar adaptezi estetica la cerințele vremii. Dincolo de avantajele ecologice ale reciclării și reutilizării, mobila SH este extrem de rezistentă la schimbările de temperatură, la uzură sau stres mecanic, caracteristici foarte importante dacă mobilierul este folosit intensiv.